Presenters - Prana Festival 2019


Ulrica Norberg

 

Ulrica Norberg, Stockholm

Yogaläraren, författaren och kreativa inspiratörenUlrica Norberg är passionerat intresserad av berättelser, bilder, mänsklighet och individualitet och brinner för att se människor växa.

Förutom att undervisa i Yoga/Meditation till individer och grupper, arbetar Ulrica arbetar som kreativ konsult, föreläsare och författare och har skrivit ett dussin böcker om hälsa och välmående. Hon har en magisterexamen i film, kommunikation och journalistisk samt är utbildad inom medicin, hälsa och träning. Ulrica introducerades till meditation och yoga i tidiga tonåren och sedan dess fördjupat sitt intresse genom otaliga resor världen över och inom olika kulturer. Hon har flera utbildningar inom yoga i flertalet stilar, meditation, filosofi, ayurveda, anatomi för de främsta i sin genre.

Med hela världen som arbetsfält, reser hon runt och utbildar och inspirerar via olika workshops, online kurser, events och retreats samt har ett finger med i spelet i flera kreativa projekt inom reklam, böcker och film. Hon är initierad till den ärofyllda titeln Yogiraj; Yogamästare som bara ärats 9 västerlänningar innan henne. Ulrica har spelat en viktig roll för yogans utveckling i Europa från 90-talet, och var en av de första i Europa att undervisa Poweryoga och Yinyoga samt erbjuda Personlig träning i yoga/skräddarsy yoga för individer. Hon räknas till en av Skandinaviens pionjärer inom yoga och meditation och har utbildat hundratals yogalärare i världen.

Nyfiken, modig, öppensinnig, rutinerad, intelligent, varm och generös är några av de ord man ofta hör beskriva Ulrica samt många uppskattar hennes entuasmerande, inspirerande och tydliga sätt att undervisa. 

 
 
Instagram ulricanorberg
 

Gothenburg April 24-26 2020

Go to program Gothenburg April 24-26 2020 >

Friday

12:00 : RESILIENCE - Finn optimal Balans (Studio 1 North)

Vi tittar närmare på det senaste inom träning och hälsa; begreppet resiliens. Att träna upp förmågan till egen hållbarhet. Att hålla. Genom att vara som bambu när det blåser; böja sig för vinden men inte knäckas.

Resiliens handlar om förmågan att anpassa sig och förändras i takt med behov och omständigheter. Ordet kommer ifrån Latinets ”resilio” som betyder att studsa tillbaka. Genom åren har man försökt att se resiliens genom linsen av uthållighet men det är ett förenklande. För det har också att göra med styrka. Både inre, yttre, muskulär och fascia, mental fysiskt. Själsligt, andligt, vara själv och vara social. Genom att ränna upp ett vetande av när du bör använda vad och hur.

Går det att utveckla en balans av motsatser i alla individer? Ja, för vi är alla resilienta på ett eller annat sätt. Det gäller bara att ställa rätt frågor och starta från en klok plats och via goda verktyg.

Välkommen till tre timmar på mattan där Ulrica delar med sig av sina upptäckter genom åren genom allt från medicinsk forskning, träning, yoga, meditation och mental träning samt kreativitet och utforskande läror.

Vi kommer att U T F O R S K A motsatser. Kropp. Rörelse.. Klassiska rörelser vs nya rörelser. Stillhet på olika vis. För att hitta vår egen grund för en formula att bygga vidare på.

THIS IS A TRUE  TREAT.

 

Välkommen!

 

16:00 : STRONG AND SWEET - Öppna och rotera (Studio 3 Small Room)

Följ pulsen. Hjärtat. Kroppen.

Detta är klassen där du får träda in på mattan och resa genom kroppen med andningen som takthållare. Fokus ligger på att stabilisera kroppen hållningsteknik, mobilisera kraft genom att arbeta med musklerna, minska på spänningar genom kloka sekvenser, minska anspänning genom sköna och mjuka rörelser samt stärka sinnet genom fokus- och koncentrationstekniker. Ulrica kommer att lägga tonvikt på rotationer och bröstöppnare vilket är en lovsång till ryggraden.

Detta är en stark klass där du kommer ut och känner dig genomarbetad, öppen, klar och fri.  Du kommer svettas, beröras, utmanas och frigöra en massa energi som lämnar dig vibrerande och lugn mot slutet av klassen. Passet kulminerar i en längre avspänning, meditation och avslappning.

 

17:30 : THE PARADISE IS INSIDE (Studio 3 Small Room)

– meditation och avslappning

Välkommen till en stund där vi ämnar uppbringa ökad avspänning i kropp, sinne och själ. Klassen börjar med mjuk rörelse och andning, med syfte att arbeta mot avspänning och återhämtning. Vi skrider in i olika yinyoga positioner via kroppens filter, fascia, som tar oss mot att möta stunden där vi arbetar på att genom mental träning och meditation; kunna frigöra kraft och öka inre glödje och stillhet.

Denna klass är ett paradis för alla.