Presenters - Malmö October 25-27


Elin Sandberg

 

Elin Sandberg

Med ett stort intresse för människor och välbefinnande, har Elin de senaste åren studerat medicin och yoga hand i hand. Ur ett holistiskt perspektiv väver hon samman kunskaper från öst och väst, skolmedicin och yogaterapi. Elin har själv praktiserat yoga i över tio år. Elin har studerat Ashtanga vinyasa, MediYoga samt traumaanpassad yoga. Hon tog läkarexamen från Örebro Universitet 2017, och bredvid sitt arbete som läkare doktorerar hon i ett projekt med yoga och dans för flickor med återkommande buksmärta. 2017 startade Elin "Yogadoktorn - en podcast om yoga, medicin, vetenskap och hälsa". Hon har en passion att sprida lättillgänglig och anpassad yoga till alla, men framförallt, sprida kunskap om hur vi lever hållbart och finner läkning av både kropp och själ.

 

www.yogadoktorn.se

Instagram @yogadoktorn

 


Malmö October 25-27

Go to program Malmö October 25-27 >

Saturday

14:30 : Hur funkar yoga? (Studio 5)

Hur funkar yoga? Kan yoga hjälpa oss att läka, och skulle det till och med kunna ha en plats i hälsa och sjukvården? Varför är spiritualitet bra för hälsan egentligen, och vad är det som är så farligt med stress? Elin är yogaläraren som utbildade sig till läkare. Med förklaringar som alla kan förstå reder hon vanliga missuppfattningar om yoga och hur yoga faktiskt fungerar. Det här är en föreläsning som vänder ut och in på begreppet hälsa, och vad vi faktiskt behöver för att må bra. På riktigt.

 

16:15 : Yoga är min medicin (Studio 1)

Jag tycker att yoga ska vara enkelt, och kunna göras av alla, överallt. Varför komplicera till saker? Det här är en yogaklass för alla. Inga konstigheter. Vi andas och rör på oss, fokuserar på närvaro och kärnan av yoga - en stund att bara få vara. Det blir återhämtande och avkopplande, lugnt och stilla, men uppfriskande, totalt prestationslöst och enkelt. En yogaklass för alla helt enkelt.