SLOW MOVEMENT TRAINING 20 h

med Ulrica Norberg

HOTEL SKANSEN BÅSTAD, SWEDEN
13-14 NOVEMBER

700 Euro

(Måltider och boende är inte inkluderat)

-Förbättra andning, fysiskt välmående och resiliens med en mer yinbaserad praktik

Livet idag erbjuder få naturliga pauser. Många lever på språng och spenderar stora delar av sin vakna tid, uppkopplade via telefon, datorer eller iPads. Andra tränar för mycket eller för lite. Medan vissa dukar under av oro, och andra begraver sig i upptagenhet.


Vi ser en ökning av sömnproblem, stressrelaterade sjukdomar och nedstämdhet som kommer av konstant beredskap i nervsystemet. För att öka balansen i livet och nå jämvikt i den själsliga och fysiska hälsan, behöver vi balansera aktivitet med återhämtning och vila där vi kan vända våra sinnen inåt och tysta ner sinnesintrycken en stund. Många väver idag in mer återhämtning vilket är bra. Dock är det svårt att öka resiliens, motståndskraft.  För att öka förmågan att kunna växla mellan aktivitet och vila samt också träna upp förmågan att känna in behov och anpassa ansträngning, krävs att vi lär oss att förstå,  lyssna mer på, och träna nervsystemet på olika sätt.

Vi kan träna upp nervsystemet genom fysisk träning, meditation och vila men vi behöver också träna på växelverkan dem emellan. Mer långsam träning med syfte att minska spänningar och öka utrymme i kropp och sinne, ökar cirkulationen avsevärt samt balanserar hormonsystem och stimulerar lymfa.  Denna utbildning utforskar vad som händer när vi saktar ner rörelser och bladar stilla med rörelse på olika sätt.  Att röra sig långsamt till stillhet, eller från mer stillastående till att röra sig. För måste yinyogaträning handla om att vara stilla? Vad är avsikten med yin? Varför får vissa ont efter långa yinsekvenser? Hur kan vi bättre förstå mysofasciala rörelser genom yogapraktik?  Att lära sig att röra sig långsamt med avsikt genom din kroppsvävnad med uppmärksamhet och respekt kräver övning men är effektfull och har stort värde eftersom det är ett fantastiskt terapeutiskt verktyg för att öka återhämtning och avspänning, läka skador och obalanser, men också för att öka styrka och kraft i nervsystemet.  

I den här utbildningen kommer vi att utforska de mellanvärldar vi lever i som människor och hur vi kan boosta oss själva genom en mer sammankopplad praktikplattform. Hur balanserar man det starka med det mjuka, inre med yttre, upp med ner och kan man omvandla stress och spänning till förnybar energi och inspiration? Ja!

Under denna 20 timmars utbildning får du lära dig: 

  • Hur samspelet mellan anatomi, biomekanik och fysiologi kan förstås genom en mer långsam och inkännande yogapraktik.
  • Visualiseringstekniker och deras relevans för mental skärpa
  • Förbättra introception
  • Hur du med hjälp av en mer yinbaserad praktik kan boosta styrketräning, löpning, flöadnde yoga, andning och meditation.  
  • Vikten av avspänningsträning för sömn, kreativitet, inspiration, glädje
  • Lär dig hur du långsiktigt och effektivt minskar spänning och stress i kropp och sinne.
  • Yogalärare: Lär dig arbeta med och förstå individuella behov  
  • Yoaglärare: Förädla din pedagogik

Utbildningen är anpassad efter alla nivåer.

VEM ÄR DENNA UTBILDNING FÖR?

Den här utbildningen är för alla som vill öka sin förståelse för muskel/fascia träning, reglering av det autonoma nervsystemet, hur man kan arbeta med spänningsmönster, öka kroppens och sinnets motståndskraft och lära nya sätt att tryckutjämna stress i kropp och själ. För att öka cirkulationen, öka ämnesomsättningen, fokus, glädje och insikt. Både yogautövare och lärare kommer att ha stor nytta av denna utbildning för praktiken, livet och framtiden.   

UPPLÄGG

Innan utbildningen får du några föredrag och korta lektioner som förberedelse för de kommande dagarna i Båstad.  På plats i Båstad kommer du att guidas av Ulrica och hon kommer att dela med sig av sina kunskaper och undervisa klasser, teori och praktik i workshopformat samt rörelseanalys och diskussion. Du får även ett kurskompendium från Ulrica.  

Varmt välkommen!

Ulrica Norberg hittade meditation och yoga under tidig tonår när hon bodde och studerade i USA. Hennes resa började med zenbuddistiska studier, följt av årtionden av att utforska och djupstudera olika stilar av klassiska och moderna aspekter av yoga, filosofi och meditation i Asien, Indien och USA. Med ett sinne intresserad av hur saker fungerar och påverkar energi, har hon ägnat många år åt att studera fysiologi, anatomi, filosofi, psykologi och bioenergiarbete. 2015 initierades Ulrica av Kavi Yogi Alan Finger till Yogiraj; Yogamästare. Det är den mest prestigefyllda hederstitel man kan få som yogi.

2018 utsågs hon till utmärkelsen Årets Yogi vid Yogagalan i Sverige för sitt engagemang för yogans tillväxt i Skandinavien och för att hon så generöst delar med sig av sin kunskap och erfarenhet. Ulrica har spelat en viktig roll i yogans tillväxt i Europa från 90-talet och framåt och hon har utbildat hundratals yogalärare över hela världen. Hon har en magisterexamen från Stockholms universitet i journalistik och film, är utbildad journalist inom olika områden och delar undervisning med arbete som kreativ konsult, undervisning i kreativitet och innovation. Hon har skrivit över ett dussin böcker om hälsa, kreativitet och välbefinnande. Hennes stora erfarenhet från livet, rika kunskap och lugn, lyser igenom i hennes accepterande undervisningsstil och många känner sig hemma i hennes klasser. Hon är känd för sin djupa kunskap, självdistans, inspirerande hands-on, pedagogiska undervisning och varma förhållningssätt. 

Quote:
”When you start taking yourself too seriously, the yoga is gone.
For me the yoga practice is all about investigation and exploration in order for your light and insight to appear.”


Web: www.ulricanorberg.se

Instagram: ulricanorberg